Annons

Unga skådespelare lockade många skratt

När särskolan på Fågelbäckskolan spelade pjäsen Måsar och mamelucker var flera scener så roliga att inte bara publiken utan också skådespelarna började skratta.
Trelleborg • Publicerad 9 juni 2006
En entusiastisk publik följde måsdramat som utspelade sig på Fågelbäckskolan.
En entusiastisk publik följde måsdramat som utspelade sig på Fågelbäckskolan.Foto: 
Måsen Malte, spelad av Johan Hansson, stjäl pannkakor från Sill-August, Robin Persson, och Gubben Granströms Kim Nilsson matbord. Bild Claes Nyberg.
Måsen Malte, spelad av Johan Hansson, stjäl pannkakor från Sill-August, Robin Persson, och Gubben Granströms Kim Nilsson matbord. Bild Claes Nyberg.Foto: 

Elever från särskolan på Fågelbäcksskolan framförde i går teatern Måsar och mamelucker inför ett femtiotal åskådare.

Teatern, som bygger på en bok av Lena Arro, handlar om Gubben Granström som tillsammans med sin vän Sill-August försöker få sig en matbit. Men gång på gång blir de snuvade på måltiden av den tjuvaktige måsen Malte.

Annons

Måsen Malte stjäl helt fräckt pannkakor från Gubben Granströms och Sill-August bord och jagas i väg av de ilskna pannkaksälskarna.

– Fördömda mås! skrek Kim Nilsson, som spelade Gubben Granström, för full hals till publikens stora glädje.

De unga skådespelarna visade inga tecken på scenskräck. Övriga som medverkade i pjäsen var Robin Persson, Johan Hansson och Daniel Stenqvist.

Hela klassen har med boken som tema också arbetat med annat än teater.

– De har fått skapa mycket själva och har haft mycket roligt, berättade läraren Ann-Christin Mårtensson.

Paul Torstensson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons