Unga ska stimuleras till nya jobb

Är du ung, arbetslös och känner att du har en drivkraft men vet inte riktigt hur du ska använda den? Då är du antagligen perfekt för projektet Ung entreprenör som med lite tur startar i höst.
Trelleborg • Publicerad 7 april 2011
Foto: ERIK G SVENSSON

Under två år ska 120 ungdomar i åldern mellan 16 och 24 år medverka i projektet Ung entreprenör som ska hålla till på Navigatorcentrum på Östra Vallgatan. Projektet går ut på att få ungdomar i jobb genom att stimulera deras egna uppfinningsrikedom.

– Vi tror på att alla unga har ett inre driv. Det gäller att hitta den och sin egen väg, säger Cecilia Lejon, chef på Arbete och försörjning, en av initiativtagarna av projektet.

30 ungdomar åt gången ska medverka. De kommer att genomföra workshops där de tillsammans med politiker och representanter från företags- och föreningslivet ska prata om möjligheter för ungdomarna att delta i näringslivet. De kommer också att kartlägga lokala förebilder inom samhällsentreprenörskap. En ledarskapsutbildning kommer också att ingå i projektet.

Budgeten ligger på sex miljoner kronor, hälften söks från Europeiska socialfonden, ESF. Besked ges till midsommar och i augusti ska man köra igång.

– Då blir det snabba ryck. Vi måste rekrytera personal och deltagare preliminärt innan vi får besked, säger Cecilia Lejon.

Martin Strandberg
Sofia Bergström
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.