Annons

Unga röster testar tonerna i Villa Ancora

Monica Einarsson, känd röstpedagog från bland annat Fame Factory och Christer Einarsson, framgångsrik dirigent och pianist håller workshop för unga sångare.
Trelleborg • Publicerad 2 augusti 2006
Monica och Christer Einarsson håller i helgens workshop. Arkivbild: tomas NybergFoto: 

Under helgen som kommer ska Monica och Christian Einarsson hålla workshop i sitt musikhus Villa Ancora i Haglösa utanför Trelleborg.

Fem stycken unga sångare och sångerskor ska under två dagar arbeta med sina röster.

Annons

– Ungdomarna är från bland annat Malmö, Ystad och Stockholm och den yngsta är väl runt 18 år, säger Christer Einarsson. Workshopen går till på så sätt att sångarna får gå upp en och en och framföra ett stycke med Christer Einarsson som ackompanjemang på flygeln. Sedan sätter Monica Einarsson i gång att jobba med personen i fråga.

– Hon försöker ta fatt i något speciellt i varje framträdande för att arbeta med det. Det handlar både om gestaltning och teknik, berättar Christer Einarsson.

Men inte bara personer som siktar på en karriär inom sången är välkomna till helgens workshop. Det finns också möjlighet att vara passiv deltagare och få chansen att lyssna på de unga sångarna och få lära sig hur man jobbar med rösten.

– Det kan vara så att personer första gången deltar som passiv publik för att nästa gång vara aktiva deltagare, säger Christer Einarsson.

Om man vill vara publik på helgens workshop ska man föranmäla sig till Villa Ancora så de kan planera för lunch och liknande.

– Vi vill gärna ha lyssnare, så alla är hemskt välkomna, säger Christer Einarsson.

Emma Olevik

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons