Annons

Unga roar sig på Badhytten

De ungas sommarnöje på Näset är räddat. I stället för Strandbaden kommer det i år att bli till att åka ner till Badhytten.
Trelleborg • Publicerad 7 juni 2007

Vellinge kommun förhandlar just nu med de nya ägarna till Badhytten Lars Wilander och Erling Pålsson om en lösning för den yngre publiken.

– Vi förhandlar om ett avtal så att de vissa kvällar ska vända sig till Strandbadens publik, säger kommunstyrelsens ordförande Lars-Ingvar Ljungman (m).

Annons

Eftersom det rör sig om en ung publik som till exempel inte får köpa alkohol är den inte heller alltid särskilt intressant ur affärssynpunkt.

– Vi får betala lite för det plus att vi får betala extra för bättre säkerhet, säger Lars-Ingvar Ljungman.

Dessutom ska kommunen sätta in en buss som kör ungdomarna till och från Badhytten. Partybussen ska gå mellan busshållplatsen i Höllviken och ner till Skanör.

Hur många kvällar som ska vända sig till en yngre respektive äldre publik är ännu inte bestämt.

– Jag har fått i mandat av kommunstyrelsen att förhandla med intressenterna och komma fram till en rimlig lösning, säger Lars-Ingvar Ljungman.

Badhytten öppnar för säsongen i samband med skolavslutningarna och ett avtal mellan kommunen och ägarna ska vara klart inom ett par dagar. Samtidigt förs diskussioner med arrangörerna av Falsterbo Horse Show. Tanken är att det under showveckan ska ställas upp ett tält i anslutning till området där det arrangemang för unga.

Strandbaden brann ner i slutet av maj förra året, precis innan studentfesterna tog vid. Kommunen gick in och räddade festligheterna genom att ett tält sattes upp på fastigheten. Enligt Lars-Ingvar Ljungman kostade det kommunen omkring en miljon kronor.

– Arbetet med att bygga upp Strandbaden ligger kvar. Men det är klart tidigast till sommaren 2008, säger Lars-Ingvar Ljungman.

Kostnaden för årets lösning ska enligt Ljungman bli väsentligt lägre.

Badhytten var stängd under förra sommaren. Lokalerna uppfyllde inte brandsäkerhetskraven och den förre ägaren låg i en segdragen tvist med kommunen.

Annons

Lars Wilander och Erling Pålsson köpte fastigheten i början av året och har planer på att riva byggnaden och bygga nytt. Rivningen ska dra i gång efter sommaren.

Magnus Aspegren

0410-545 31

magnus.aspegren@

trelleborgsallehanda.se

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons