Annons

Unga och uttrycksfulla showade på Parken

Trelleborgssalen vibrerade när Parken på onsdagskvällen intogs av unga gothmetallrockare, rappare och folkrockare. Det var dags för 2013 års tredje och sista del av Yes, Young Expressive Show.
Trelleborg • Publicerad 30 oktober 2013
Anton Knutsson, Kalle Johansson, Kristian Lindberg och Christian Meller i metalbandet Sieber spelade under Yes på Parken i går kväll.
Anton Knutsson, Kalle Johansson, Kristian Lindberg och Christian Meller i metalbandet Sieber spelade under Yes på Parken i går kväll.Foto: Foto: Tomas Nyberg

Fem olika lokala akter underhöll omkring nittio höstlovslediga ungdomar som letat sig till Parken. The Toolkits som spelar folkrockig, akustisk musik, Anderslövsbandet Harkla som spelar hårdrock samt de unga rapparna Ali och Ibrahim stod för musiken. Men först ut var Sieber som med sina målade ansikten såg riktigt skräckinjagande ut.

Sångaren Kalle Johansson gjorde allt för att få igång den stillsamma publiken, med uppmaningar att "headbanga" och dansa. Publiken satt dock kvar på sina platser men förärade bandet med några taktfasta applåder. Bandet som beskriver sin musik som "cybergothmetal" berättar att det är deras tredje spelning på Yes, och ett genrep inför en kommande mycket större spelning.

Annons

- Den 31 januari ska vi göra ett uppvärmningsgig åt Skitarg på KB i Malmö, säger Kalle Johansson.

Vad tyckte ni om publiken i kväll?

- De var lite sega men det funkade ändå. Jag försökte i alla fall få igång dem.

Vad betyder Yes för er unga musiker?

- Det är ett bra ställe att få sprida sin musik. Om det så vore en liten fyrkant att spela på så hade vi tagit chansen.

Även Rebecca Segerhagen, chef på Parken, ser behov av tillfällen för unga att få spela sin musik.

- De tycker detta är jättestort. Det finns ett stort behov av att lokalt få spela sin musik på riktigt och inför publik, säger hon.

Yes arrangeras av kulturförvaltningens ungdomsenhet med stöd av Musikföreningen Riffet.

Taner Caliskan och Kristin Knutsson
Lina Campbell
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons