Annons

Unga moderater mot gubbvälde

Fyra unga, aktiva och nytänkande moderater ställer gemensamt upp till kamp mot de "gamla pamparna" i kommunfullmäktige. Så beskriver Ulf Bingsgård, 27, Annika Williamsson, 38, Katarina Löfstedt, 21 och Niklas Batcheller, 18, sig själva när de presenterar sig inför kommunfullmäktigevalet i Trelleborg.
Trelleborg • Publicerad 10 september 2002

I en gemensam kampanj går de fyra ut och uppmanar väljarna att kryssa för någon av dem i valet. Ulf Bingsgård på sjunde och Annika Williamsson på tionde plats har goda chanser att komma in i kommunfullmäktige även utan kryss, medan Katarina Löfstedt på 21 och Niklas Batcheller på 24 plats får hoppas på att bli uppflyttade av väljarna. Niklas Batcheller bedriver en egen intensiv kryssningskampanj genom att ringa runt till förstagångsväljarna i Trelleborgs kommun. - Jag har ringt till 500 och har 300 kvar att ringa före valet, säger han. De fyra vill föryngra kommunfullmäktige och menar att det är lättare för ungdomar att engagera sig om de kontaktas av politiker i deras egen ålder. De fyra vill öppna upp kommunfullmäktige mer och nämner bland annat sändningar från sammanträdena i närradion som en möjlig väg. Annika Williamsson tycker att en av de viktigaste frågorna är att locka fler företag och nyinflyttare till Trelleborgs kommun. - Trelleborg borde bli bättre på att utnyttja det fina geografiska läget, säger hon. Ulf Bingsgård vill att Trelleborg ska se sig mer som en del av en expansiv region och trycker på vikten av bättre kommunikationer för att locka fler ungdomar att stanna eller flytta till Trelleborg. - Kommunen kan också göra betydligt mer för att man ska kunna bygga billiga bostäder åt ungdomar. Kan man bygga lägenheter med vettiga hyror i Göteborg måste man kunna göra det även i Trelleborg, säger han. Katarina Löfstedt anser att det borde satsas mer på kulturen i Trelleborg. - Musikskolan är ett exempel, skolan som har tappat lärare och har färre speltimmar. Det satsas för lite på kulturen i Trelleborg, säger hon.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons