Annons

Unga mjölkdrickare sprang Kalvinknatet

Det var ingen tjurrusning till Stadsparken på måndagen, men åtminstone en kalvrusning runt den. Omkring 200 barn sprang Kalvinknatet och belönades med medalj och chokladmjölk.
Trelleborg • Publicerad 12 maj 2008
Trångt i starten Pojkarna i årskurs tre kastar sig fram i Kalvinknatet. Efter 1,5 kilometer får alla medalj och en tröja. Och stärkande chokladmjölk.
Trångt i starten Pojkarna i årskurs tre kastar sig fram i Kalvinknatet. Efter 1,5 kilometer får alla medalj och en tröja. Och stärkande chokladmjölk.Foto: 

IFK Trelleborg Friidrott anordnade i går det årliga Kalvinknatet i Stadsparken. Loppet är för barn upp till femte klass och sträckan en och en halv kilometer lång.

- Starten var värst. Det var en som trillade framför mig men jag klarade det, pustar Ola Isaksson ut efter målgång på fjärde plats.

Annons

Barnen fick inför loppen uppvärmning under ledning av Kalvin själv. Cirka 200 unga löpare fanns på plats, en halvering jämfört med förra året. Bland besökande föräldrar muttrades det om dålig information.

- Det är lite ledsamt att det är så få i år. Engagemanget från lärarna har inte varit så bra. Vi har bara fått in två klasslistor, säger Anders Olsson från IFK.

Går motion och chokladmjölk ihop?

-Äter och dricker man med måtta så är det lugnt. Det är när man inte rör på sig som det är farligt.

David Ekberg
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons