Annons

Unga missbrukare i Trelleborg får subventionerade vårdplatser

Trelleborg • Publicerad 28 juni 2006

Femton kommuner får ta del av regeringens pengar som ska hjälpa unga missbrukare. Trelleborg är en av dessa.

På torsdagen väntas regeringen fatta beslut om att ge SIS, Statens institutionsstyrelse, medel till att stärka vårdkedjan och därmed finansiera en del av ungdomsplatsena på behandlingshem.

Annons

Unga som fastnat i missbruk och kriminalitet ska ges chansen att bryta ett destruktivt mönster, resonerar regeringen som planerar att anslå 230 miljoner kronor för att förstärka vårdkedjan.

Catherine Persson (s), riksdagsledamot och trelleborgare, har kämpat för att även Trelleborg ska få en del av de aviserade subventionerna.

– Jag har fört samtal med socialdepratementet om vikten att utöver storstäderna också låta Trelleborg få del av resurserna och det är regeringens avsikt, säger hon.

Subventionerna ska ske mellan 2006 och 2008.

– Exakt hur mycket Trelleborg får subventionerat är inte bestämt. Genom det här får vi ytterligare förutsättningar att utveckla vårdkedjan för att hjälpa ungdomar bort från missbruk och kriminalitet, säger Catherine Persson.

Johan Persson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons