Annons

Unga män dömda för flera brott

De två unga män, 15 och 16 år gamla, som åtalades nyligen för sammanlagt sex olika brott har fått sina domar. Båda dömdes till vård inom socialtjänsten.
Trelleborg • Publicerad 1 juli 2004

15-åringen, som kan betecknas som den mest aktiva av de båda, dömdes för en grov stöld, ett försök till grov stöld, ett olaga hot och en misshandel. Dessutom dömdes han för stöld efter att tillsammans med 16-åringen ha brutit sig in på Fagerängens vårdcentral och stulit en datorskärm. 16-åringen dömdes även för olovligt brukande efter att ha kört omkring på en moped som var stulen. Båda två har erkänt sina brott, däremot hävdade 15-åringen att han inte tryckt en arm om halsen på den skolkamrat som han dömdes för att ha misshandlat. Däremot ska han ha bitit henne i båda kinderna och ska nu betala 6 000 kronor i skadestånd till flickan. Både 15-åringen och 16-åringen ska betala skadestånd till Region Skåne med tillsammans 16 000 kronor efter inbrottet på vårdcentralen.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons