Annons

Unga konstnärer satte färg på Gasverket

Ett staffli, papper, målarfärg och kreativitet är allt som krävs för att delta i Gasverkets konsttävling som äger rum på varje sportlov.
Trelleborg • Publicerad 20 februari 2007
Petter Madsen målar sitt bidrag till tävlingen.
Petter Madsen målar sitt bidrag till tävlingen.Foto: 
Foto: 

Vem som helst kan kalla sig konstnär när Gasverket håller en konsttävling. Varje år på sportlovet anordnar Gasverket en konsttävling för alla kreativa ungdomar i Trelleborg. Det är bara att gå dit och be om ett papper och sedan ställa sig vid ett staffli som står längs en rödmålad vägg. Vid ett av stafflierna står Petter Madsen och målar sitt bidrag som ska föreställa ett mönster som han själv kommit på.

– Jag ställer upp i tävlingen för att jag är bäst, säger Petter Madsen självsäkert.

Annons

Än så länge är både juryn och priset hemligt. Förra året fick vinnaren biocheckar. Årets vinnare utses i slutet av veckan. Ett av de färdiga bidragen ligger inne i kafeterians kök. Målningen är gjord av Jakob Lahti och han har målat en antirasistisk målning därför att han är medlem i organisationen Ungdomar mot rasism. Jakob Lahti brukar vara på Gasverket varannan dag.

– Jag bryr mig inte om jag vinner eller inte, säger Jakob Lahti.

Josefin Söderberg

Hanna Pålsson

Unga reportrar

Petter=kille med gul keps och blå tröja BILD: Josefin Söderberg

Jakob= kille som står med sin tekning BILD: Hanna Pålsson

Ola=kille med lockigt hår BILD: Josefin Söderberg

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons