Annons

Unga idéer samlas i ny stiftelse

Projektet Ung Idé som stöttat unga med mindre bidrag för att komma igång med olika verksamheter i Trelleborg får en fortsättning. Kommunstyrelsen har beslutat starta en stiftelse med namnet Ung Framtid.
Trelleborg • Publicerad 9 april 2010

TRELLEBORG. Meningen är starten ska ske på TFF:s nästa hemmamatch mot Göteborg, säger kommunalrådet Ulf Bingsgård (M). Då ska vi bjuda in TFF:s företagarnätverk att vara med i stiftelsen.

Kommunen har lagt en grundplåt på 25 000 kronor och de ungefär 200 företagen i TFF:s nätverk ska bjudas in att vardera ge så mycket de vill till stiftelsen.

Annons

– Det kan handla om 500 kronor, 1 000 eller 1 500 kronor, säger Ulf Bingsgård.

Meningen är att stiftelsen ska dela ut stipendier till unga mellan 16 och 24 år för att underlätta för den unge att etablera sig på arbetsmarknaden genom anställning eller entreprenörskap.

För att underlätta för de unga ska det bli okomplicerat att söka bidrag.

– Det ska vara enkelt, säger Ulf Bingsgård. Det handlar heller inte om några stora stipendier som ska delas ut, utan om en möjlighet att komma igång med något.

Stiftelsens styrelse ska bestå av tre från kommunen och två vardera från föreningslivet och näringslivet.

– Meningen är inte att dela ut stipendier vid någon särskild tidpunkt utan ge ett bidrag till den som kommer med en bra idé, säger Ulf Bingsgård.

Under året ska stiftelsen dela ut avkastningen på det egna kapitalet samt de medel som man samlat in.

Martin Strandberg
Lasse Bryggare
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons