Annons

Unga hårdrockare inledde kulturlovet

På måndagskvällen var det återigen dags för Trelleborgs unga kulturtalanger att inta scenen på Parken. Förutom musik bjöds det även på konstutställning när YES, Young expressive show, anordnades.
Trelleborg • Publicerad 27 oktober 2014
Först på scen. Hårdrocksbandet Headshots inledde kvällen på Parken.
Först på scen. Hårdrocksbandet Headshots inledde kvällen på Parken.Foto: Foto: Karl-Johan Löfgren

Hårdrocksbandet Headshots ser avslappnade ut där de sitter och värmer upp strax innanför entrén. Trots att det bara är några minuter kvar till spelningen tar bandet sig tid att berätta lite om sin musik.

– Det är lite mixat. Något är hårdare och något är mjukare men hårdrock är kontentan, säger Alexander Höjer som är gitarrist i bandet.

Annons

Medlemmarna kommer från lite olika håll men de har sin bas i Trelleborg och de har tidigare anordnat en egen festival på kulturhuset. Men även om de har erfarenhet är det alltid svårt att vara först upp på scenen och trots frierier från bandet sitter de runt fyrtio i publiken kvar på sina stolar när spelningen är igång.

– Det är roligt bara att få lira. Som att repa inför publik, säger trummisen Sonny Meller.

All form av konst är välkommen på YES och en av väggarna pryds med en utställning av talangfulla målare. Bakom arrangemanget står, förutom ungdomarna själva, kultur- och fritidsförvaltningen samt musikföreningen Riffet.

– De ska få stå på scenen och lära sig hur det känns. Inte bara som på Gasverket, utan på riktigt med publik, säger Rebecca Segerhagen som är verksamhetschef på Parken och samordnare för YES.

Hon hoppas att publiken snart ska strömma in genom dörrarna, men är samtidigt lite skeptisk till kulturintresset hos unga trelleborgare.

– De gör ofta som sina föräldrar, och i Trelleborg går de inte ut så mycket heller.

Maria Sällberg
Karl-Johan Löfgren
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons