Annons

Unga får en egen vecka

En chans att få synas utan att bli bedömd. Det vill Navigatorcentrum ge Trelleborgs ungdomar.
Trelleborg • Publicerad 14 april 2009
Eva Chelbat, Emma Dahlgren, Ola Johnsson och Lena Fors hoppas att veckan kan bli ett återkommande arrangemang. "Det har visat sig att många ungdomar är skitduktiga på det här", säger Ola Johansson. Foto: Fanny Johansson
Eva Chelbat, Emma Dahlgren, Ola Johnsson och Lena Fors hoppas att veckan kan bli ett återkommande arrangemang. "Det har visat sig att många ungdomar är skitduktiga på det här", säger Ola Johansson. Foto: Fanny JohanssonFoto: 

Därför ordnar de en ungdomsvecka med både konst, mode dans och musik. Och en skateboardramp mitt i stan.

Tanken på en ungdomsvecka har funnits hos personalen på Navigatorcentrum länge.

Annons

- Många av ungdomarna som kommer hit har dolda talanger, informella kunskaper. Det här är en chans för dem att visa upp vad de kan, säger Ola Johnsson.

Ungdomsveckan är ett samarrangemang med ABF och pågår måndag till lördag nästa vecka. Ola Johnsson och kollegorna Lena Fors, Eva Chelbat och Emma Dahlström ser veckan som ett sätt att låta ungdomar berätta om sig själva, anonymt om de vill.

- Vi är trötta på all selektering i samhället, därför blir det skönt att få ett forum där det inte är någon tävling. Alla får vara med, säger Lena Fors.

Hon ser ungdomsveckan som en del i Navigatorcentrums uppgift att hjälpa ungdomar till jobb på så sätt att den ökar deras självförtroende vilket hon menar ökar anställningsbarheten.

Varje dag blir det utställning av foton, målningar, dikter och livsberättelser på Garvaregården. På rådhustorget ska det finnas en skateboardramp.

- Det har ju pratats mycket om det här i stan så det blir kul att se om den används nu när den kommer finnas tillgänglig i princip dygnet runt i en vecka, säger Ola Johnsson.

På kvällarna blir det olika arrangemang på Kulturhuset. Veckan dokumenteras i form av liveradio och fotografer på stan. Veckan är öppen för alla Trelleborgsungdomar mellan 16 och 24 år.

Fanny Johansson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons