Annons

Unga esteter ställer ut bilder

Ett 30-tal elever från det bildestetiska programmet på Söderslättsgymnasiet ställer just nu ut på Kulturbruket, gamla Komvux, i Trelleborg.
Trelleborg • Publicerad 4 april 2009
Foto: Foto: Tomas Nyberg

En av dem är Cornelia Thulin som både skulpterar och fotograferar. Fotograferingen har hon blivit så uppslukad av att hon lyckats ta så många bilder att kameran gått sönder.- Jag hade en Canon Eos 400 D men när det gick sönder och jag skulle laga den så sade de att den var slut. Jag hade tagit för många bilder, förklarar honCornelia Thulin fortsätter dock fotograferandet med en ny kamera, av samma märke, men modellen 40 D.- Jag kan tänka mig att arbeta med att ta beställningsbilder för att försörja mig, men det är konstfotot jag brinner för, säger hon.- Vi har en väldigt kreativ samling elever, säger Ulf Söderstrand, bildlärare. Det är lugnt och koncentrerat, alla arbetar hårt.En av dem som verkligen jobbar hårt är Louise Bjerstedt, som signerar sina verk med Bäärit.- Jag är som en greyhound, säger hon De sätter munkorg på dem för om de skulle få tag i haren så slutar de att springa. Om jag någon gång upptäcker hur konsten fungerar så kanske jag också slutar springa, så jag hoppas att jag aldrig gör det.Ulf Söderstrand berättar att Louise Bjerstedt alltid arbetar om sina verk in i det sista.- Ibland brer hon ut sig över hela salen, men det får man ta, säger han.Med på utställningen har hon bland annat något som påminner om ett stort spindelnät som möter besökaren redan i trapphuset.Utställningen är öppen mellan klockan 12 och 16 den 5, 10,11, 12 och 13 april på Kulturbruket på Gråbrödersgatan.

Lasse Bryggare lasse.bryggare@allehandasyd.se
Lasse Bryggare
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons