Annons

Ung pojke har avlidit efter en fotbollsmatch

En ung pojke har avlidit efter en fotbollsmatch. På Serresjöskolan har ett kristeam aktiverats och ikväll arrangeras en minnesstund.
Gislöv • Publicerad 16 mars 2023 • Uppdaterad 20 mars 2023
Flaggan har hissats på halv stång på Serresjöskolan.
Flaggan har hissats på halv stång på Serresjöskolan.Foto: Tomas Nyberg

Flaggan vajar på halv stång på Serresjöskolan som under torsdagen aktiverat sitt kristeam. Under onsdagskvällen fördes en av skolans mellanstadieelever till sjukhus efter en fotbollsmatch. Han avled senare.

TA har varit i kontakt med fotbollsklubben som berättar att pojken klagade på bröstsmärtor i samband med att han blev utbytt. Smärtorna förvärrades och ambulans tillkallades. Pojken avled senare på sjukhus.

Annons

”Det går inte att med ord beskriva den oerhörda sorg vi känner i denna stund”, skriver klubben på sin hemsida.

Stina Salmonsson, tillförordnad förvaltningschef för bildningsförvaltningen och talesperson, berättar att de under morgonen informerat all skolans personal, elever och vårdnadshavare i pojkens klass. Vårdnadshavarna har de nått personligen. Ett krisstöd har sedan gått ut till hela skolan med information till alla elever och vårdnadshavare.

– Och det är mycket liten info vi går ut med i stor respekt för familjen.

Skolan samarbetar både med kommunen och fotbollsklubben i krisarbetet. Enligt Stina Salmonsson har de också valt att meddela all personal inom bildningsförvaltningen.

– Vi har informerat alla pedagoger. Vuxna är trygga och ska finnas där när eleverna har frågor.

Hon berättar också att det enligt rektorn på Serresjöskolan varit en lugn dag och att flera elever också tagit initiativ.

– Barnen måste också få ge uttryck för hur de vill ha det.

Fotbollsklubbens styrelse har beslutat att ställa in all träning och alla matcher under dagen. I samband med helgens matcher kommer en tyst minut att hållas.

Under torsdagskvällen arrangeras en öppen minnesstund i konferensrummet i Västervångskolans idrottslokal mellan klockan 19 och 21. Kommunens krisstöd och präst kommer att vara på plats.

Alva AndersdotterSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons