Annons

Trelleborgskvinna kidnappad – tvingades tvätta pengar

Den 18-åriga Trelleborgskvinnan uppges ha blivit intvingad i en främmande bil och därefter omkringskjutsad i Skåne och Danmark medan hon fick göra uttag och inköp med pengar som någon fört över på hennes konto.
Trelleborg • Publicerad 24 oktober 2018
Foto: Johan Nilsson/TT

Enligt en anmälan till polisen ska kvinnan blivit överrumplad på någon plats i Trelleborg strax efter klockan 17 i måndags eftermiddag. Därefter ska tre män och en kvinna tvingat in henne i en bil och kört i väg.

Hon ska ha fått lämna från sig sin mobiltelefon och efter att en stor summa pengar, enligt polisanmälan 150 000 kronor, förts över till hennes konto ska de främmande personerna ha tvingat henne att göra inköp och uttag på olika platser.

Annons

Enligt anmälan släpptes kvinnan någon gång under tisdagen i centrala Malmö. Därefter ska hon vänt sig till polisen.

– Hon har lämnat en väldigt detaljerad information om vad som hänt och det är sådant vi ska kontrollera nu, säger Ann-Christine Sjöbeck, förundersökningsledare hos polisen.

Enligt Ann-Christine Sjöbeck handlar det bland annat om att begära in övervakningsfilmer från platser som kvinnan uppgett att hon ska ha varit på under tiden hon skjutsades runt.

Händelsen rubriceras som människorov eller olaga frihetsberövande, penningtvättsbrott och olaga tvång.

Jenny IsakssonSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons