Annons

Undulat fann lyckan i Trelleborg

Han är en liten undulat som kanske, precis som i visan, fått dåligt med mat och bestämde sig för att pröva lyckan någon annanstans. Efter ett halvårs besök i Villie, hos familjen Tranborg, kom lyckan i onsdags från Trelleborg.
Trelleborg • Publicerad 2 februari 2006
Ida Holm från Trelleborg blev den som fick ta emot undulaten Dino som länge väntat på ny ägare. Bild: Claes Nyberg
Ida Holm från Trelleborg blev den som fick ta emot undulaten Dino som länge väntat på ny ägare. Bild: Claes NybergFoto: 

– Vi hade precis gett bort vår egen undulat och bestämt oss för att skaffa höns i stället och då satt där plötsligt en ny undulat i hönsens bur, berättar Sophie Tranborg från Villie.

Det var Sophie Tranborgs son som en dag i september hittade en fågel i deras hönsgård. Sophie Tranborg hade gjort ett hål i hönsnätet så att hennes höns skulle kunna gå ut men i stället betämde sig en undulat för att flytta in. Första natten på det nya stället sov fågeln ute med hönsen men på grund av kylan fick den snart flytta inomhus. Och där har undulaten suttit, i ett halvår.

Annons

Familjen Tranborg som redan hade bestämt att de inte skulle ha fågel började meddetsamma att sätta upp lappar på bensinmackar i närheten. Men ingen hörde av sig.

– Min man stod inte ut med undulatens ljudnivå och därför valde vi till slut att sätta in en annons på Internet, säger Sophie Tranborg.

Då haglade svaren in.

– De kom svar från flera håll, från Kristianstad, Eslöv och Malmö. Men också från Trelleborg.

Kvinnan som svarade var Marie-Louise Holm som haft flera undulater i sitt hem.

– Vi satt bara och surfade och då hittade vi annonsen och bestämde oss för att skaffa en till. Vi har redan två, berättar Marie-Louise Holm.

I onsdags kväll hämtade Marie-Louise Holm och hennes dotter Ida fågeln.

– Jag tror att det är en hane men vi vet inte hur gammal den är, säger Ida Holm.

I onsdags när undulaten lämnades till de nya ägarna rann tårarna på Sophie Tranborgs son. Men glädjen var stor för Ida Holm.

– Jag tror den får heta Dino, säger Ida Holm.

Annons

Snart ska undulaten få bekanta sig med familjen Holms två andra undulater men först ska den få ta det lite lugnt. Fågeln är ringmärkt men på den kan man inte se vem den tidigre ägaren var.

– Vi vet fortfarande inte vem som är den ursprungliga ägaren. Det skulle vara kul att veta varför den kom till oss, säger Sophie Tranborg i Villie.

Ann Ekstrand

0410-545 63

ann.ekstrandallehandasyd.se

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons