Underskott för individ- och familjeomsorgsnämnden

Individ- och familjeomsorgsnämnden går mot ett stort underskott för sin verksamhet. Efter fyra månader har nämnden överskridit budgeten med 3,2 miljoner kronor. Om inte utvecklingen vänder kommer underskottet att stiga till 10 miljoner kronor mot årets slut.
Trelleborg • Publicerad 11 juni 2003

Helårsprognosen är dock inte fullt så mörk. Ett antal kostsamma placeringar av klienter vid olika vårdboenden har skett under början av året. Nämnden räknar med att kostnaderna minskar under resten av året, så att slutnotan hamnar på minus 7,8 miljoner kronor. Ina Liljeberg (m), ordförande i individ- och familjeomsorgsnämnden ser dock positivt på framtiden. - Det har varit tungt de fyra första månaderna men jag tror vi kan förbättra det förväntade underskottet, säger hon. Merparten av underskottet kommer från placeringar vid hem för vård eller boende. Nu satsar nämnden på att minska dessa placeringar. Socialsekreterare ska utbildas för att ge ett aktivt stöd på hemmaplan istället. Öppenvård istället för dygnsvård är tanken.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.