Annons

Ulf och Anette vill locka besökare till Borgen

En mötesplats för kringresande vikingar från hela världen eller ett turistmål för tyskar. Trelleborgsparet Ulf och Anette Hegelund har stora planer för Trelleborgen.
Trelleborg • Publicerad 5 maj 2010
Anette och Ulf Hegelund har båda ett stort intresse för historia och hoppas kunna bidra till verksamheten på Trelleborgen. Första steget är att starta intresseföreningen som varit vilande i flera år.
Anette och Ulf Hegelund har båda ett stort intresse för historia och hoppas kunna bidra till verksamheten på Trelleborgen. Första steget är att starta intresseföreningen som varit vilande i flera år.Foto: 

Paret och deras dotter Saga flyttade till Trelleborg från Oxie för tre år sedan. De har alltid varit mycket intresserade av historia och har med jämna mellanrum besökt både medeltidsdagarna i Ystad och Foteviken i Höllviken. I Trelleborg hittade de snabbt till vikingamiljön på Trelleborgen.

– Det är så härligt där. Personalen är kunnig och alltid redo att berätta mer, säger Anette Hegelund.

Annons

Ulf Hegelund beskriver det som att alla inom vikingakulturen är en stor familj.

– Vi började fundera över vad vi kunde bidra med, säger han.

De skulle båda vilja se mer aktiviteter och fler besökare på Trelleborgen och när de fick veta att det fram tills för några år sedan fanns en intresseförening kopplad till Borgen var saken klar.

– Vi ska försöka starta den här föreningen, som varit vilande i några år, igen. Förhoppningsvis kan vi då ordna aktiviteter här och hjälpa till att sponsra vid olika evenemang, säger Anette Hegelund.

Den 19 maj kallar därför hon och maken till ett informationsmöte på Trelleborgen. Klockan 18 är alla som är intresserade välkomna att diskutera Borgen och en nystart av föreningen. En del av medlemmarna från förr kommer att dyka upp, tror Anette Hegelund men annars är hon osäker på hur stor uppslutningen blir.

Oavsett hur det går tänker paret fortsätta att engagera sig i Trelleborgen. Anette Hegelund planerar att kontakta turistbyråer längs med tyska kusten och marknadsföra Borgen för dem. Ulf Hegelund tycker att det borde gå att sätta ihop färdiga program för dagsutflykter i Trelleborg, självklart med Trelleborgen som ett av stoppen.

– Det finns ett stort intresse för både Skandinavien och vikingar i Tyskland, säger han.

Johan Silfversten Bergman
Fanny Johansson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons