Annons

Ulf Bingsgård: "Man har bromsat upp processen"

Planeringen och underlagen för projektet är klara. Men politisk feghet har stoppat de avgörande besluten och hindrat arenabygget. Det menar kommunalrådet Ulf Bingsgård (M).
Trelleborg • Publicerad 31 december 2011

Enligt Ulf Bingsgård ska kommunen och TFF träffas den 14 februari. Ett möte han beskriver som en ödesdag för den framtida arenan.

– Vi kan säga att vi gjort upp en vägplan. Finns modet hos politikerna kommer vi att kunna fatta beslut, säger han.

Annons

Men Ulf Bingsgård menar att bygget av en arena redan hade kunnat vara igång. Det som hindrat utvecklingen är, enligt honom, politisk feghet. Främst från Socialdemokraternas sida.

– De röstade mot att bygga en ny arena vid pågatågsstationen på norr. De har inte haft några visioner utan bromsat upp och saboterat processen, säger Ulf Bingsgård.

Socialdemokraterna menar istället att alliansens arenaplaner har varit dåligt utredda och vilat på för tunna underlag. Kritik som Ulf Bingsgård inte köper.

– Det går inte att hålla på och utreda och utreda i all evighet. De underlag som behövs finns. Nu handlar det om att våga fatta beslut och följa dem, säger han.

Ska Vångavallen byggas om eller ska det byggas en ny arena?

– Vi behöver en bra arena som funkar. Och att bygga om Vångavallen skulle bli nästan lika dyrt som bygga nytt.

Hur ska finansieringen lösas?

– Ska kommunen stå som ensam finansiär försvinner en stor del av investeringsbudgeten. Man ska komma ihåg att en arena blir en förlustaffär hur man än vänder på det. Jag kan tänka mig en modell med ett samägt bolag där kommunen äger en del, TFF en andra och närningslivet en tredje.

Kommer arenabygget att vara igång 2014?

– Det är jag helt övertygad om. Jag förutsätter vi politiskt kan enas i denna fråga.

Louise Cronholm
Martin Strandberg
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons