Annons

Ulf Bingsgård: Inget underbetyg för alliansen

Kommunalrådet Ulf Bingsgård (M) är inte förvånad över SPI:s ovilja att låsa sig i ett allianssamarbete innan valet.
Trelleborg • Publicerad 7 maj 2010

– Jag har vetat om det ett tag, och egentligen är deras inställning inte så anmärkningsvärd. I tvärpolitiska partier, som SPI ju är, så gör man ofta så, säger Bingsgård, som inte tycker att SPI:s tveksamhet är ett underbetyg åt alliansens styre.

– Absolut inte. Det handlar mer om att SPI vill vara oberoende och att de vill ha en förhandling efter valet, säger han.

Annons

Att SPI tycker att de mindre partierna i alliansen syns för lite är inte hans fel, menar Ulf Bingsgård, som påpekar att han inte kan styra mediernas rapportering.

– Jag har alltid framhållit alliansens samarbete.

Även om alliansen inte går ut som en enad front i valrörelsen tycker Ulf Bingsgård att trelleborgarna har två tydliga alternativ att ta hänsyn till.

– Antingen vill man gå tillbaks till hur det var tidigare, eller så vill man gå med i framtidståget, säger han.

Inför förra valet gick M, C och FP ut och berättade att man ville regera ihop. Bingsgård tror att det kan bli ett liknande scenario den här gången. Med KD också med i tåget.

– Det är kanske inte onaturligt att vi snickrar ihop en allians för Trelleborg igen, och för fram både egna budskap och ett gemensamt valprogram med kanske tio punkter.

Om inte Moderaterna lyckas samla ihop en allians med de nuvarande samarbetspartierna så återstår inte många andra möjligheter. Ulf Bingsgård utesluter samarbete med Socialdemokraterna, och även med Sverigedemokraterna eftersom partiet på riksnivå förbjudit detta. Det nybildade Söderslättspartiet, med sitt motstånd till en hamnutbyggnad som främsta fråga, är också en osannolik samarbetspartner.

– Jag tror inte att de kommer in i fullmäktige ens. Och eftersom de bygger all sin politik på att vara emot all utveckling så känns det inte aktuellt, säger Ulf Bingsgård.

Johan Silfversten Bergman
Andreas Mårtensson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons