Tystnad, tagning i Trelleborg

I helgen anlände Tysklands egen Wallander till Trelleborgs hamn för att lösa mordgåtor. På film, alltså.
Trelleborg • Publicerad 18 november 2007
Tomas Nilsson är svensk kontaktperson för det tyska filmteamet. Han berättar att filmteamet består av ett 40-tal personer och har med sig 25 fordon .
Tomas Nilsson är svensk kontaktperson för det tyska filmteamet. Han berättar att filmteamet består av ett 40-tal personer och har med sig 25 fordon .Foto: 

- Cut!

Varje år görs en långfilm av den populära tyska deckarserien Soko Wismar, som annars består av 45-minuters avsnitt. Årets långfilm, som ska heta Das dritte feuer, Den tredje elden, handlar om ett mord i Tyskland och ett i Skåne, som visar sig ha ett samband. Scenen från Trelleborg kanske slutar som en minuts film i långfilmen.

- Vi har blivit oerhört väl mottagna här i Trelleborg. Vår kontaktperson Jim Leveau har verkligen engagerat sig, så allt har flutit på fantastiskt bra, säger Tomas Nilsson, frilansande filmarbetare och teamets svenske kontaktperson som hjälper till med allt från att hitta statister, fixa tillstånd och leta bra inspelningsplatser.

Filmen beräknas ha premiär på den tyska tv-kanalen ZDF om ett halvår, därefter släpps den på DVD.

0410-545 41

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.