Annons

Tystnad dröjer än ett tag

Det ska bli tystare vid de nattliga leveranserna av varor till Lidl vid Bryggaregatan i Trelleborg. Men ännu dröjer det en tid innan det lättar för de boende vid Bryggaregatan.
Trelleborg • Publicerad 1 februari 2011
Foto: Mats Andersson / SCANPIX

Företaget har begärt att få respit på en månad med att göra i ordning bullerdämpningen så att grannarna inte ska bli störda av de nattliga lossningarna av varor till butiken.

I ett brev till miljökontoret i Trelleborg skriver Lidl att man inte har fått material till åtgärderna från sina leverantörer i tid och att man behöver mer tid för att få arbetet gjort.

Annons

– Det är inte bra att det drar ut på tiden, säger Sanja Culjak, miljöinspektör på miljökontoret som har skött kontakterna med Lidl. Men det är klart, man får ju acceptera att de inte kan få fram material.

Enligt Sanja Culjak kan det inräknat den tid det tar att göra förändringarna vid butiken, dröja ungefär två månader innan de närboende kan se ett slut på det nattliga bullret.

De boende vid Bryggaregatan har plågats av bullrande urlastningar nattetid, vid två- och tretiden på natten. Leveranserna kommer ungefär tre gånger i veckan till butiken.

Louise Löfgren
Lasse Bryggare
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons