Annons

Tysklandsfärja byggs om och till

Kapaciteten på linjerna Trelleborg - Sassnitz och Trelleborg - Rostock kommer att öka när nu färjan "Mecklenburg-Vorpommern" skall byggas om och få 25 procent ökad fraktkapacitet.
Trelleborg • Publicerad 19 april 2002

Längden på lastfilerna ökas från 2.500 till 3.100 meter. Verksamheten skall utvidgas inom det samarbete som Scandlines AB (Stena Line) och Scandlines Deutschland AG har i trafiken Trelleborg-Sassnitz och Trelleborg-Rostock. På de två linjerna transporterades under år 2001 över 98.000 järnvägsvagnar, cirka 125.000 lastbilar, 5.000 bussar, 160.000 lastbilar och över 933.000 passagerare. Scandlines Deutschland är hälftenägare med danska Scandlines i den största färjeoperatören i Östersjön, Scandlines AG. Dessa två parter har hamnat i konflikt och kan komma att gå skilda vägar i framtiden.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons