Annons

Tysk utan bakdäck gripen

Den tyske man som länge kört runt i Trelleborg och Malmö med bara tre däck på sin bil har nu kunnat gripas av polisen och bilen är tagen i beslag.
Trelleborg • Publicerad 13 april 2002

Det faktum att mannen har skrapat bort en körförbudsdekal på bilen har gjort det möjligt för polisen att gripa mannen och beslagta hans bil. - Det har varit den enda chansen för oss att gripa honom, säger Christian Nilsson vid polisen i Malmö. Tidigare har en polispatrull satt ett så kallat kvalificerat körförbud på mannens bil vilket innebär att de sätter en gul-röd dekal i fönsterrutan på bilen. Det är bara besiktningsmän som sedan är behöriga att skrapa bort dekalen efter att felet på bilen åtgärdats och godkänts. - Gör man det själv gör man sig skyldig till ett allvarligt brott som kan ge böter eller fängelse upp till ett år, förklarar Christian Nilsson. Själva brottet är formulerat som överträdelse mot myndighets bud. Mannen greps av malmöpolisen på fredagskvällen och satt anhållen tills i dag men har frigivits. Ärendet har överlämnats till utlänningspolisen som ska utreda om mannen kan bli utvisad denna gången och i så fall på grund av att man kan misstänka att han fortsätter begå brott.

Jenny Isaksson jenny.isaksson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons