Annons

Tysk trafikfarlig bil problem för polisen

En liten röd tyskregistrerad bil och dess tyska ägare har visat sig vara ett riktigt gissel för polisen. Bilen saknar ett bakdäck och baklucka men ägaren kör trots det runt med sin bil i Trelleborg.
Trelleborg • Publicerad 5 april 2002

Polisen kan inget annat göra än att belägga bilen med körförbud och ge böter till föraren. Senast i går stötte en polispatrull på honom och försökte förmå honom att sluta köra med den trafikfarliga bilen men utan resultat, någon timme senare sågs han köra på E6 mot Malmö. - Det är inte första gången han är ute och kör. Vi kan bara sätta körförbud på bilen men det följer han tydligen inte, säger Hans Nilsson länsvakthavande polis i Malmö. Han tillhör en av sex vakthavande på länskommunikationscentralen i Malmö och bara under hans arbetspass det senaste halvåret så har mannen stoppats av polisen tre - fyra gånger. Eftersom mannen själv har ett giltigt körkort så kan bilen inte beslagtas av polisen eftersom lagen säger att en bil bara får tas i beslag då föraren kör olovligt upprepade gånger. Och olovligt innebär att man kör utan giltigt körkort. Enligt Hans Nilsson har polisen även försökt få mannen utvisad till Tyskland men eftersom han kommer från ett land inom Schengen så har det visat sig vara svårt.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons