Annons

Tvingas ta bort svartbyggda stugor

Två svartbyggda stugor på Söderslätt måste tas bort. Det har länsstyrelsen beslutat. Länsstyrelsen avslår överklagandet från fastighetsägaren som ville att byggnadsnämndens beslut om att stugorna ska tas skulle rivas upp. Han ville även ha bygglov i efterhand för stugorna.
Trelleborg • Publicerad 27 juni 2006

Men länsstyrelsen går på byggnadsnämndens linje och kräver att stugorna ska bort. Annars hotar vite på 30 000 kronor.

Det handlar om två stugor som uppförts utan bygglov och som skjuter in över tomtgränsen till en angränsande fastighet. Orsaken till att det inte blir bygglov för stugorna är dels att de står över tomtgränsen, men även att placeringen strider mot detaljplanen.

Annons

Fastighetsägaren däremot vill ha bygglov och menar att den ena stugan uppförts för så länge sedan att det är preskriberat. Den andra stugan är en friggebod som inte kräver bygglov, anser fastighetsägaren.

Men han får alltså inget gehör hos länsstyrelsen för sin klagan.

Länsstyrelsen påpekar i sitt beslut att enligt detaljplanen får byggnader inte sättas upp närmare än 4,5 meter från tomtgränsen. Avvikelsen är inte så liten att det kan bli aktuellt att ge bygglov ändå, enligt länsstyrelsen.

Därför har byggnadsnämnden gjort rätt som nekat bygglov och fastighetsägaren får nu två månader på sig att ta bort stugorna, annars hotar vitet på 30 000 kronor, beslutar länsstyrelsen.

Lasse Bryggare

0410-545 71

lasse.bryggare@allehandasyd.se

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons