Annons

Två unga män smugglade in sprit

Två män döms för att i juni i år ha smugglat in 120,2 liter sprit och 30,4 liter starköl via Trelleborgs hamn.
Trelleborg • Publicerad 5 juli 2019
Alkoholen på bilden är inte den som nämns i texten.
Alkoholen på bilden är inte den som nämns i texten.Foto: Gorm Kallestad

Den ena mannen var vid tillfället för brottet 19 år, den andre 20 år gammal.

Männen har i förhör sagt att de förvisso hade med sig alkoholen när de körde in i Sverige, men att de skulle vidare och arbeta ett par månader i Norge och att de under tiden skulle dricka alkoholen själva. Men Ystads tingsrätt menar i sin dom att det inte är särskilt sannolikt:

Annons

”Även om tingsrätten i och för sig inte ifrågasätter att de båda är storkonsumenter av alkohol framstår det som osannolikt att de skulle kunna konsumera denna stora mängd alkohol”, skriver rätten i sin dom.

Tingsrätten menar också att det ligger männen till last att de gömt delar av alkoholen där reservhjulet normalt ligger samt att de lämnat vaga uppgifter om det arbete i Norge de sade sig vara på väg till. De hade exempelvis inte särskilt många personliga tillhörigheter med sig. Männen har också lämnat olika uppgifter om var de egentligen köpt alkoholen. Tingsrätten menar slutligen att det är osannolikt att männen, som lever under knappa förhållanden, skulle lägga så stora summor på alkohol om syftet var att dricka den själva.

Männen döms därför båda för smuggling. De får villkorlig dom. Enligt tingsrätten hade de förmodligen dömts till fängelse om de varit äldre än 21 år vid tillfället för brottet.

Louise Cronholm LöfgrenSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons