Annons

Två står bakom årets företag

Att leva i tiden, våga göra förändringar och satsa hårt på service och marknadsföring. Det tror Gunilla och Roland Thysell, Årets företagare i Trelleborg, är några av framgångsfaktorerna bakom möbelvaruhuset Thysells AB.
Trelleborg • Publicerad 12 december 2003
BILD: CLAES NYBERG
BILD: CLAES NYBERGFoto: 

BILD: CLAES NYBERG Sedan 1990 leder de tillsammans det anrika familjeföretaget som Roland Thysells farfar en gång startade. Gunilla hoppade av sitt jobb inom bankvärlden för att arbeta tillsammans med maken som drivit företaget sedan 1977. Han i sin tur har ett förflutet som både fotograf och importör av amerikanska möbler. I dag sköter Gunilla inköpen och Roland är vd och står för det kreativa marknadsföringsarbetet. - Vi hjälper varandra att överbrygga olika situationer, annars har var och en total frihet inom sitt område, säger Roland. - Men vi är samtidigt väldigt delaktiga båda två i alla bitar av företaget, säger Gunilla. Att de är djupt engagerade och brinner för arbetet går inte att ta miste på. Under intervjun ursäktar de sig hela tiden för att snabbt ge svar åt en anställd som har en fråga eller lösa ett hastigt påkommet problem. - Det är viktigt att vara tillgänglig, säger Gunilla och menar både i arbetet och för familjen. - Har man inte alltid möjlighet att vara fysiskt närvarande kan man ju vara tillgänglig på mobil. Skillnaden mellan att vara företagare och anställd är ju att man alltid har det ekonomiska ansvaret för verksamheten och de anställda, det går inte att komma ifrån. Samtidigt är flexibiliteten underbar. Det var ett mycket mer inrutat liv när jag arbetade på banken. Att både dela vardag som äkta par och arbetslivet som egenföretagare är inte alltid en lätt ekvation att få ihop. Men Gunilla och Roland har en klar strategi. - Det är viktigt att man respekterar varandra, och kör med raka puckar, tycker Roland. Gunilla instämmer. - Och ibland får det vara slutsnackat om jobbet där hemma helt enkelt. Som företagare är de bra på olika saker och är väl medvetna om den andres styrka. - Roland har en stark förmåga till förändring, att hela tiden se nya möjligheter, tycker Gunilla. - Hon är väldigt strukturerad och är oerhört effektiv i allt hon tar sig an, säger Roland om Gunilla. Tillsammans reser paret över hela världen för att leta och köpa in nya kollektioner till affären. Det blir minst sju mässor om året. De har ett stort intresse för möbler och tycker det är kul att spana på nya trender. Kommitten var enhällig i sitt beslut.

Camilla Erkenfeldt camilla.erkenfeldt@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons