Annons

Två personer utsatta för bankomatbedrägeri

I lördags blev två män av med pengar från sina kontokort, efter att blivit av med korten på samma sätt. Polisen utesluter inte att det rör sig om samma gärningsman.
Anderslöv • Publicerad 27 mars 2018
Genrebild.
Genrebild.Foto: isabell Höjman/TT

Vid 12-tiden i lördags skulle en 86-årig man ta ut pengar ur en bankomat i Anderslöv. I samband med detta försvann kortet in i automaten. När mannen senare kontrollerade sitt kontoutdrag märkte han att någon tagit ut 15 000 kronor, uppdelat på tre tillfällen, från hans konto.

En timme tidigare inträffade en liknande händelse när en 70-årig man skulle ta ut pengar. Inte heller denna gång kom kortet tillbaka ur automaten, och mannen gick hem för att spärra kortet. Han märkte då att under tiden det tagit för honom att gå hem hade någon tagit ut 8 000 kronor, fördelat på två uttag, från hans konto.

Annons

Polisen misstänker att någon satt på en falsk kortläsare på bankomaten och säger att det kan röra sig om samma gärningsman.

Händelserna rubriceras som bedrägeri.

Rasmus ThedinSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons