Annons

Två nya färjor flaggar svenskt

Två nya TT-färjor flaggar nu svenskt.Enligt Svensk sjöfartstidning har Vierunddreissigste Verwaltungsgesellschaft i Hamburg köpt Huckleberry Finn från Bahamas för en US-dollar och registrerat färjan i Sverige.
Trelleborg • Publicerad 5 mars 2002

Fartyget är byggt 1988 och går i TT-Lines trafik Trelleborg-Rostock. Även katamaranen Delphin har övertagits av ett Hamburgföretag och registrerats i Sverige. Peter Pan har redan tidigare fått svensk flagg. Enligt Svensk sjöfartstidning har flera andra fartyg också gått över till svensk flagg. TT-Line har sammanlagt sju fartyg, varav fyra har svensk besättning och tre tyskt manskap. Bakgrunden till att TT-Line nu väljer att flagga svenskt är det beslutade svenska rederistödet, som innebär ett system med nettolöner för de anställda. Bland kraven för att rederierna ska kunna få del av stödet är att fartygen är svenskflaggade.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons