Annons

Två månader kvar till studenten

Studenten närmar sig med stormsteg. I söndags var det exakt två månader tills studenterna står på trappan med mössorna på huvudet. Men det är många saker som ska firas innan de stolt åker på lastbilsflak runt om i Trelleborg.
Trelleborg • Publicerad 9 april 2009
Caroline Olofsson, Maria Magnusson och Sofia Persson sitter alla i studentkommittén samtidigt som de planerar inför sina egna studenter. Foto: Estelle Jandermark
Caroline Olofsson, Maria Magnusson och Sofia Persson sitter alla i studentkommittén samtidigt som de planerar inför sina egna studenter. Foto: Estelle JandermarkFoto: 

– Dessa år har bara flugit förbi, säger Sofia Persson, en av eleverna i studentkommittén. Men det ska bli underbart att äntligen ta studenten!

50, 25 och 10 dagars är dagarna som studenterna ska fira innan de äntligen går ut den tolfte juni. Balen står såklart även på listan och den äger rum på Grand Hotel i Lund den nionde maj. Men först ut är 50 dagars då man intar Magasinet med pyjamasen på.

Annons

Eleverna som planerat allt från studentmössor till ballokal är studentkommittén som består av sju elever från årskurs tre och några från de lägre årskurserna. De har tillsammans med de andra studenterna diskuterat fram olika förslag på vad som ska hända, men med en skola på 480 elever som går ut samtidigt så är det inte världens enklaste. Men trots några klagomål så tycker tjejerna att arbetet fungerat riktigt bra.

– Det roligaste är att man får lov att vara med och påverka, säger Maria Magnusson, elev från studentkommittén. Men det svåra är att alla ska bli nöjda!

Tjejerna menar att eftersom de själva också tar studenten så vill de naturligtvis göra det bästa av alltihopa.

När det gäller deras egna studenter så har tjejerna hunnigt väldigt olika långt i planeringen. En av dem har allting klart med mintgrön balklänning medan en annan är lite osäker på vad som kommer att hända då hennes föräldrar ska göra det hela till en överraskning.

– Jag har inte kommit långt alls, jag vet bara vilken bil jag ska ha! berättar Caroline Olofsson som också sitter i studentkommittén.

Mest ser de fram emot den sista veckan då det händer något varje dag. Allt från brännboll till spex på Söderslättshallen står på schemat. Samtidigt som de flesta vill att det bara ska ta slut så är det lite osäkert vad som väntar efter studenten.

Många kan känna sig oroliga och få ångest, för det är ändå en trygghet att gå till skolan varje dag och veta nästa exakt vad som ska hända.

– Det känns konstigt att inte veta vad morgondagen erbjuder, säger Maria Magnusson.

De sista veckorna i skolan så är många elevers kalendrar fyllda med projektarbete och prov. Klasserna har också spexet att träna på som ska visas upp dagen innan studenten. Under dagen kommer klasser att uppträda och försöka vinna priset för bästa utklädnad eller uppträdande men framför allt så ska de ha roligt och minnas den sista dagen med sin skola.

– Det viktigaste med hela studenten är gemenskapen, säger Sofia Persson och de andra tjejerna håller med. Att alla är med under de sista dagarna i skolan!

Estelle Jandermark
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons