Annons

Två män körde ikapp på Sjöviksvägen – fälls

I hög fart körde de båda männen ikapp. I en korsning krockade en av dem med en annan bilist. Nu döms de till att betala höga dagsböter.
Trelleborg • Publicerad 16 september 2014

Det var i maj i år som de båda männen, nu 21 respektive 22 år gamla, körde på Sjöviksvägen. Enligt tingsrättens dom är det bevisat att de körde ikapp i drygt 100 kilometer i timmen.

I korsningen med Omvägen/Fraktvägen kom en annan bilist utkörande på Sjöviksvägen. 21-åringen undvek precis att kollidera med den andra bilisten, men körde av vägen och in i två träd. 22-åringen krockade med den andre bilisten.

Annons

Männen har stått åtalade för grov vårdslöshet i trafik. Men tingsrätten skriver i sin dom att det rör sig om "förhållandevis korta körningar, några hundra meter, i ett industriområde med begränsad trafik". Rätten tycker inte heller att det är bevisat att männen varit uppenbart likgiltiga för andra människors liv eller egendom och anser att de ska dömas för vårdslöshet i trafik av normalgraden.

Ystads tingsrätt dömer båda männen till dagsböter. 21-åringen ska betala totalt 18 000 kronor, 22-åringen 10 000 kronor. De ska även betala skadestånd till bilisten som 22-åringen krockade med.

Louise Löfgren
Louise Cronholm Löfgren
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons