Annons

Två gripna för förskolestölder

Trelleborg • Publicerad 6 juli 2005

Två män i 20-årsåldern har gripits som misstänkta för tisdagens stölder på förskolor i Trelleborg.

Vid sjutiden på morgonen larmade man polisen från Kontinentens förskola, där två unga män setts smyga in i farstun och plocka till sig en handväska. Vid tiotiden hände samma sak på Öster Järs förskola, denna gång med resultatet att en plånbok försvann.

Annons

Polisen fick ett ganska bra signalement från förskolepersonalen, men fick inte fatt i förövarna som hade försvunnit från brottsplatserna på cykel. Men senare under dagen, då polisen assisterade vid ett sjukbesök på lasarettet, mötte patrullen två män som perfekt passade beskrivningen.

Männen togs in till förhör, och husrannsakan gjordes hos dem. Då hittades också stöldgods från förskolorna. Den ene av männen, en 22-åring, visade dessutom tecken på narkotikapåverkan. Efter förhöret anhölls 22-åringen som misstänkt för stöld och ringa narkotikabrott.

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons