Annons

Två fester blir en

Sommaren anländer med en salut och nu gör hösten sitt inträde med en revelj. På lördag är det premiär för Höstrevelj, en sammanslagning av Kulturnatten och Skördefesten.
Trelleborg • Publicerad 22 september 2009
Foto: 
De är med och gör Skördefest och Kulturnatten till Höstrevelj. Från vänster Åsa Österlund, praktikant på Agenda 21, Håkan Fredriksson, Studieförbundet vuxenskolan, Anitha Ljung, Agenda 21, Annika Lindkvist, kulturförvaltningen, Peter Ross-Lindholm, museipedagog, Vally Lindvall, Öppna sinnen och Ingrid Johansson, Skånsk mat LRF.
De är med och gör Skördefest och Kulturnatten till Höstrevelj. Från vänster Åsa Österlund, praktikant på Agenda 21, Håkan Fredriksson, Studieförbundet vuxenskolan, Anitha Ljung, Agenda 21, Annika Lindkvist, kulturförvaltningen, Peter Ross-Lindholm, museipedagog, Vally Lindvall, Öppna sinnen och Ingrid Johansson, Skånsk mat LRF.Foto: 
Foto: 

TRELLEBORG. – Jag tror att detta är ett bra sätt att nå alla intresserade på samma gång. Sedan handlar det också om att använda de resurser vi har på ett bättre sätt, säger Annika Lindkvist på Kulturförvaltningen om det nya greppet.

Inslagen i programmet känns igen. Skördefest på Trelleborgen med pumpa- och äppelkakstävling, äggakaga och musik. Men Kulturnatten är inte så mycket natt längre. I Parken blir det under dagen konstutställning, barnteater och senare berättarkväll med tv-profilen Anne Lundberg.

Annons

På Grand är det Skånsk premiär för dokumentären ”Berra” av Thomas Ljungqvist. Ljungqvist har följt konstnären Bertil Herlow-Svensson under under 15 år.

Under dagen åker alla gratis på stadsbussarna eller som tar man en tur med hästskjuts upp till Trelleborgen.

Johan Silfversten Bergman
Magnus Aspegren
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons