Annons

Två elever dömda för misshandel på skoltid

En elev på Bastionskolan fick gå med foten i gips i närmare sju veckor efter att ha misshandlats under en lunchrast. Nu har två 17-åriga elever från skolan blivit dömda för misshandeln av Trelleborgs tingsrätt.
Trelleborg • Publicerad 15 juli 2004

Enligt vad de båda berättade i tingsrätten så var upprinnelsen till bråket inget annat än att en av dem kände för att bråka. Då de mötte en skolkamrat under lunchrasten tog de tag i honom och utdelade några slag. De gick sedan därifrån men kom tillbaka efter en stund. Bråket fortsatte och denna gången sparkades skolkamraten omkull. En av dem satte sig på honom och slog honom med knytnävar medan den andre, enligt domen, ska ha hoppat på hans fot så att den bröts. Resultatet av misshandeln blev närmare sju veckor med gipsad fot och problem att röra den lång tid efteråt. Han har dessutom upplevt obehag av att återvända till skolan eftersom han var rädd för att på nytt utsättas för misshandel. De ene av de båda dömda erkände för tingsrätten att han varit delaktig i misshandeln medan den som åtalats för att ha hoppat på foten förnekade alltihop. Han hävdade i stället att han försökt stoppa bråket och därför tagit tag i skolkamraten. Men tingsrätten valde att tro på den misshandlades berättelse. Åklagaren hade yrkat på att han skulle dömas för grov misshandel men tingsrätten menade att misshandeln inte var så allvarlig. Eftersom han är under 18 år dömdes han tillvård inom socialtjänsten samt 50 timmars ungdomstjänst. Han ska dessutom betala skadestånd till den misshandlade med närmare 20 000 kronor. Den andre fick samma straff men ska i stället betala 5 500 kronor i kränkningsersättning till den misshandlade. Han dömdes även för ett försök till stöld samt för tillgrepp av fortskaffningsmedel. Tillsammans med ytterligare två unga män försökte han i slutet av februari bryta sig in i skolans lokaler för att stjäla en bil men det hela avbröts då polisen dök upp. Bara någon vecka senare stal han en bil i Anderslöv.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons