Två elever åtalade efter skolbråk

Två elever har nu åtalats misstänkta för misshandel i samband med bråket på Bastionskolan i början av november. Den ene av dem är dessutom åtalad för vållande till kroppsskada.
Trelleborg • Publicerad 30 januari 2003

Nästa vecka kommer rättegången att hållas i Trelleborgs tingsrätt. Enligt polisens utredning började bråket med att en elev blev irriterad på den musik som spelades i en verkstadslokal på skolan. Han ska sedan ha sagt till en annan elev att stänga av. Härefter ska det ha uppstått en dispyt mellan de båda och den som blev ombedd att stänga av utdelade till slut ett kraftigt slag mot den andres ansikte. Denne föll då omkull och slog huvudet hårt mot betonggolvet och blev liggande kraftigt blödande. Den elev som slog försökte sedan hjälpa honom och satte sig böjd över honom. Då kom en annan äldre elev som sett det hela fram och började sparka och slå på den som tidigare slagit. allvarligt skadad Det är nu dessa två som åtalats. Den förstnämnde för misshandel samt vållande till kroppsskada och den andre för enbart misshandel. Den elev som föll i golvet skadades mycket allvarligt. Enligt läkarintyget fick han ett brott på skallbenet samt en livshotande pulsåderblödning i huvudet. Den yngre eleven har erkänt misshandel och att han utdelat ett slag mot den som bad honom stänga av musiken men menar att det skedde efter provokation. Den äldre eleven har även han erkänt misshandel men hävdade att det var för att skydda den person som tidigare blivit slagen. Den elev som skadades allvarligast i samband med bråket kunde återvända till skolan strax före jul. De andra två stängdes av från skolan under två veckor efter händelsen. - Nu går alla tre helt vanligt i skolan och det fungerar bra, säger Jan-Olof Svensson.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.