Annons

Två dömda för stöld på studentfest

Två tonåriga tjejer från Skanör har av Trelleborgs tingsrätt dömts till vård enligt socialtjänsten för en stöld på en studentfest i Trelleborg i början av sommaren.
Trelleborg • Publicerad 16 augusti 2002

De två tonåriga tjejerna har berättat att de passerade den lägenhet där festen ägde rum och såg då en manlig gäst som de kände på balkongen. Han bjöd upp dem till lägenheten men varken den nybakade studenten eller hans anhöriga var bekanta med tjejerna. Även studenten befann sig tillsammans med sin flickvän på lägenhetens balkong när de båda kom. De hälsade först för att sedan försvinna in i studentens rum där de stängde dörren om sig. När flickvännen gick till rummet en stund senare stod den ene av tjejerna framför dörren och när hon fick upp den såg hon att den andre stod böjd över hennes smyckeskrin som fanns i rummet. Då sade plötsligt den ene av tjejerna att hon mådde dåligt och rusade ut ur lägenheten tillsammans med kompisen. Studenten och hans familj sprang efter tjejerna och fick fatt i dem. De hittade en del smycken i rabatterna utanför huset och när polis tillkallats fann de även smycken i den ene tjejens trosor och skor. Den andre hade en mobiltelefon tillhörande studenten nedstoppad i sina strumpor. Ytterligare en mobiltelefon som stulits hittades i ett buskage intill lägenheten. Den ene av tjejerna har uppgett för tingsrätten att hon inte mindes något av händelsen eftersom hon var berusad vid tillfället medan den andre hävdade att hon fick mobiltelefonen av den andre och trodde att den var hennes. Men tingsrätten menar i sin dom att båda har handlat tillsammans och i samråd och de har därför båda dömts till vård enligt socialtjänsten och ska gemensamt betala skadestånd på 4 344 kronor för smycken som inte återlämnats och mobiltelefonerna som blev skadade.

Jenny Isaksson jenny.isaksson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons