Annons

Två dömda för rån på Övre

Stölder, inbrott och personrån. De båda unga trelleborgarna har under vintern begått en rad brott. Nu har båda dömts till skyddstillsyn.
Trelleborg • Publicerad 18 april 2007

Natten till den 3 mars i år blev en man nedslagen och rånad vid Övre station. Enligt vittnen så var det en 18-årig och en 21-årig trelleborgare som gav sig på mannen och knäade honom så att han föll till marken. Därefter ska de ha sparkat och slagit honom. Dessutom stal en av dem ett paket cigaretter som ska ha fallit ur mannens ficka. Efter överfallet saknade mannen även sin mobiltelefon.

De två trelleborgarna greps efter överfallet och har suttit häktade sedan dess. Nu har de dömts av tingsrätten till skyddstillsyn med särskilda föreskrifter. Båda ska underkasta sig missbrukarvård. 21-åringen ska dessutom underkasta sig psykiatrisk öppenvårdsbehandling. 18-åringen erkände att han misshandlade mannen vid Övre och stal hans cigaretter men menade att det inte skedde i samförstånd med den 21-årige kamraten.

Annons

21-åringen erkände också misshandel men nekade till att det skulle handla om ett rån. Båda dömdes även att betala skadestånd till den rånade mannen på tillsammans 22 703 kronor. De båda unga männen dömdes också för att den 19 februari ha brutit sig in i en kiosk på Valldammsgatan och stulit cigaretter, choklad och mobiltelefonkort till ett värde av 17 500 kronor vilket de båda erkände.

En månad senare försökte de ta sig in i en tobaksbutik på Engelbrektsgatan genom att krossa en ruta men lyckades aldrig genomföra någon stöld. En kort stund senare gav de sig på en butik på Nygatan men misslyckades även här.

Det första inbrottet erkände 18-åringen medan 21-åringen förklarade att han inte mindes något på grund av att han var så berusad. Det andra inbrottet erkände båda två. 18-åringen dömdes även för att ha hoppat på en taxibil så att den fick bucklor och för att ha hotat två vakter på Tre Lyktor. Han ska därför betala 11 000 kronor i skadestånd till taxichauffören och 5 000 kronor vardera till vakterna.

Jenny Isaksson

0410-545 27

jenny.isaksson@trelleborgsallehanda.se

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons