Annons

Två dömda för häleri

De två 27-åriga män som greps i Beddingestrand i början av februari med bilen full av stöldgods har dömts av Trelleborgs tingsrätt. Den ene dömdes till åtta månaders fängelse medan den andre fick villkorlig dom.
Trelleborg • Publicerad 12 mars 2004

Enligt den ene mannens egen berättelse köpte han godset av två personer i Beddingestrand. Kamraten var inte delaktig i detta utan hade bara skjutsat honom. Däremot fanns det ytterligare stöldgods i hans lägenhet och tingsrätten menade att båda måste känt till att det var stulna saker som de befattade sig med. Godset i bilen hade stulits tidigare samma dag vid ett villainbrott i Beddingestrand men polisens utredning har alltså inte visat att de båda 27-åriga männen var skyldiga till själva inbrottet. Den man som fick fängelsestraff dömdes även för vapenbrott och brott mot knivlagen. När polisen stoppade männen i Beddingestrand hade han en pistol med sig. Förutom fängelsestraff dömdes han till fem års utvisning från Sverige. Hans kamrat dömdes också för brott mot knivlagen eftersom han bar både kniv och en metallbatong då de stoppades av polisen.

Jenny Isaksson jenny.isaksson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons