Annons

Två dömda för bilstöld

Två av de fyra män som greps i en stulen bil strax söder om Göteborg i slutet av oktober har dömts av Trelleborgs tingsrätt. De andra två friades från åtalet om bilstölden.
Trelleborg • Publicerad 23 november 2003

Bilen hade stulits på Nils Holgerssons väg i Trelleborg samma dag. Alla fyra som befann sig i bilen då den stoppades av polisen greps. De häktades sedan ett par dagar senare av Trelleborgs tingsrätt. Under rättegången i tingsrätten berättades olika versioner om vad som egentligen hände den aktuella dagen. De två som dömdes erkände dock stölden. Den ene bröt sig in i bilen och tjuvstartade den medan den andre höll vakt. De båda, en 22-årig och en 20-årig trelleborgare, fick vardera två månaders fängelse. Anledningen till det relativt höga straffet är att båda två var när bilen stals villkorligt frigivna från ett tidigare fängelsestraff. 20-åringen dömdes förutom för bilstölden även för att ha stulit en tröja värd 600 kronor på Intersport i Valens köpcentrum. Båda de dömda ska stanna kvar i häktet tills dess att domen vinner laga kraft.

Jenny Isaksson jenny.isaksson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons