Två åtalas för brott mot utlänningslagen

Genom att gå av färjan via bildäck och ta sig ut från färjeområdet i Trelleborg utan att passera tull- och passkontroll försökte sex asylsökande ta sig in i Sverige i början av mars i år.
Trelleborg • Publicerad 21 oktober 2002

De två män som misstänks ha arrangerat det hela har nu åtalats för brott mot utlänningslagen. Männen, som är 28 respektive 53 år gamla, är båda norska medorgare. Tullen fattade misstankar mot den yngre av männen när de stoppade den minibuss han körde. Han var då ensam i den men tullen fann tecken på att fler personer vistats i bussen. Samtidigt hörde en stuveriarbetare av sig till tullen om att han sett några personer gå av färjan via bildäck. Strax efter hittade tullen de sex personerna vid Shellmacken en bit från tull- och passkontrollen som inte hade tillräckliga identitetshandlingar och saknade uppehållstillstånd i Sverige. Den 53-årige mannen misstänks ha ledsagat dem genom hamnområdet.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.