Annons

Två åtalas efter inbrott i bostäder

En övervakningskamera hade fångat inbrottstjuvarna på bild. Bilderna lades ut på polisens hemsida. Två unga trelleborgare, 19 och 20 år gamla, pekades ut och nu åtalas de för grov stöld.
Trelleborg • Publicerad 24 augusti 2012
Foto: FREDRIK PERSSON / SCANPIX

På fredagen åtalades männen, 19-åringen för ett fall och 20-åringen för två fall av grov stöld.

Den 3 juli misstänks de båda männen tillsammans ha gjort inbrott i en kvinnas bostad på Skabersjövägen i Svedala och stulit en bärbar dator. Två dagar senare misstänks den ene av dem, 20-åringen, ha gjort inbrott in i en bostad i Maglarp och stulit gods till ett värde av 300 000 kronor. Bland det som stals fanns bland annat klockor och smycken.

Annons

I båda bostäderna fanns övervakningskameror.

– Det var på det sättet de blev identifierade, berättar åklagaren Lina Wiktor.

Bilderna från övervakningskamerorna ska polisen ha lagt ut på sin hemsida och vädjat om tips från allmänheten. Den 9 augusti hämtades de två utpekade unga männen till förhör hos polisen. De anhölls och häktades senare misstänkta för grov stöld.

Båda två förnekar brotten.

Madeleine Gripsten
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons