Annons

Två åtalade för knivskärning

Två män, 21 respektive 16 år gamla, åtalades på måndagen misstänkta för grov misshandel efter knivskärningen av en 28-årig man på Fagerängen i mitten av juli i år.
Trelleborg • Publicerad 30 augusti 2004

21-åringen sitter häktad sedan i slutet av juli månad medan 16-åringen släpptes på fri fot efter att ha suttit anhållen i ett dygn.

Den knivskurne mannen påträffades av polisen i en bil som kom körande i hög hastighet i centrala Trelleborg på kvällen den 15 juli. Det var bekanta till mannen som var på väg med honom till lasarettet. Hans skador uppgavs då vara livshotande. Han hade blivit skuren i armen och fått ett stick i buken med inre blödningar som följd.

Annons

Enligt stämningsansökan som lämnades till tingsrätten i Trelleborg på måndagen menar åklagaren att "Tillvägagångssättet varit särskilt rått och hänsynslöst; stickskadan i buken har varit livsfarlig".

Det fanns vittnen till händelsen och de båda nu åtalade männen pekades ut som skyldiga.

Enligt åtalet ska 21-åringen först ha slagit mannen med knuten näve så att han föll omkull på marken. Därefter påstås 16-åringen ha skurit honom i armen. Vem av de båda som sedan ska ha stuckit kniven i buken på 28-åringen är inte utrett.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons