Annons

Två års fängelse för sexofredande

En 35-åring dömdes av Trelleborgs tingsrätt till två års fängelse och att betala skadestånd på nästan 400 000 till de barn han ofredat.
Trelleborg • Publicerad 28 mars 2003

Trelleborgs tingsrätts dom mot den 35-årige man som ringt runt och ofredat över 100 barn och ställt frågor av sexuell natur till dem kom under fredagen. Mannen dömdes även för att ha innehavt barnpornografiska bilder på sin dator. Mannen döms till två års fängelse och ska betala skadestånd på mellan 5 000 och 6 000 kronor vardera till 66 barn.Sammanlagt nästan 400 000 kronor. Dessutom ska mannen betala tillbaka 48 610 kronor i advokatarvoden till staten. Tingsrätten sätter ingen tilltro till mannens påstående att han tänkt göra en utredning om sex med barnen som han skulle överlämna till RFSU eller Skolverket.

Lisa Södergren lisa.sodergren
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons