Två år för narkotikasmuggling

|En 34-årig lastbilschaufför har dömts till två års fängelse för grov narkotikasmuggling och smuggling av en gaspistol av Trelleborgs tingsrätt.
Trelleborg • Publicerad 27 februari 2003

34-åringen erkänner att han haft med sig narkotikan och gaspistolen, men förnekar brott. När mannen greps hade han med sig drygt 100 gram opium, några gram cannabis samt 67 narkotikaklassade tabletter. Enligt lastbilschauffören, som är bosatt i Iran, körde han till Sverige för en garantireparation men hade också med sig last för leverans. På grund av psykiska skador efter kriget mellan Iran och Irak har han använt opium som medicin, cirka fem gram per dag. Dessutom hade han med sig annan medicin som han fått utskriven av en läkare. Han kunde inte ana att man såg så allvarligt på opium i Sverige, uppger han enligt domen. På vägen från Iran blev han överfallen av vargar en gång och utsatt för stöld vid ett annat tillfälle, förklarar han, och därför köpte han gaspistolen. I domen konstaterar tingsrätten att mannen haft med sig narkotikan och gaspistolen in i Sverige. Rätten menar inte heller att det är någon ursäkt att mannen inte trott att det var så allvarligt att ta in narkotikan. På grund av den stora mängden opium menar tingsrätten att det är fråga om grovt narkotikabrott.

Claes Nyberg claes.nyberg@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.