Annons

Två anhållna för stöld efter tips till polisen

Två män har anhållits efter att polisen publicerat bilder på dem på sin hemsida. De misstänks för grov stöld genom inbrott.
Trelleborg • Publicerad 10 augusti 2012
Foto: ALF LINDBERGH / SCANPIX
Foto: ALF LINDBERGH / SCANPIX

På torsdagen hämtades två män från Trelleborg till förhör hos polisen. De greps och fördes till häktet i Ystad där de senare anhölls misstänkta för grov stöld genom inbrott. Och enligt källor TA pratat med ska det röra sig om de två män som figurerat på de bilder som polisen publicerat på sin hemsida.

– Männen är 19 och 20 år gamla och de är kända av polisen för diverse brott sedan tidigare, säger Anders Olsson, polisens inre befäl i Ystad.

Annons

Det är enligt uppgift tips efter den lokala polisens upptrappade kamp mot inbrotten och den efterföljande bildpubliceringen i slutet av juli som lett polisen fram till männen. När männen identifierats ska det därefter ha bedrivits omfattande spaning under den senaste veckan som sedan lett fram till gripandet.

Det var enligt Sven-Inge Nilsson, närpolischef vid Söderslätts polisområde, första gången som den lokala polisen publicerade bilder på misstänkta inbrottstjuvar på polisens hemsida.

Genom bildpubliceringen ville polisen få ett stopp på den inbrottsvåg som sköljt över Trelleborg under det senaste året. Hoppet var att publiceringen skulle leda till ett gripande, vilket den nu verkar ha gjort.

Nu är det upp till Lunds tingsrätt att avgöra om det finns tillräckliga skäl att häkta den misstänkta duon.

– På lördagseftermiddagen ska det hållas häktningsförhandlingar i Lunds tingsrätt, säger Anders Olsson.

Sanna Wahanta
Peter Dontsov
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons