Annons

Två anhållna efter väskryckning

Två trelleborgare har nu anhållits efter den brutala väskryckningen som inträffade förra veckan. De två är tidigare kända av polisen, men det är mycket tack vare allmänhetens vittnesuppgifter som polisen kom dem på spåren.
Trelleborg • Publicerad 21 mars 2002

- Vi är beroende av allmänheten och är tacksamma för att folk ställer upp, säger inspektör Bengt Stenman vid närpolisen. De anhållna är 19 respektive 52 år. Det var förra torsdagen som en äldre dam blev frånryckt sin handväska på Algatan. Damen hade just varit på banken och hämtat ut pengar när hon sammanstötte med en man. Därefter försvann mannen från platsen. Damen, som har rullator till hjälp att ta sig fram, försökte följa efter den undflyende mannen längs Algatan. Ett vittne ringde polis och försökte hjälpa damen i jakten på handväskan, men mannen kom undan. Senare hittades handväskan i en papperskorg på McDonalds, men väskan var då länsad på en större summa pengar. Efter att polisen hört ett flertal vittnen misstänkte polisen att ytterligare en man var inblandad vid väskryckningen. Tack vare vittnesuppgifterna kunde polisen komma de nu anhållna på spåren. Under onsdagen togs de in för förhör skäligen misstänkta för grov stöld. Samma dag genomfördes även husrannsakan i männens bostäder.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons