Annons

Tusentals namn för akut och ambulans

Nära 7 000 namn för att behålla alla ambulanser och akutsjukvård nattetid. Engagemanget är helhjärtat bland trelleborgarna, menar socialdemokraterna.
Trelleborg • Publicerad 1 april 2014
Monika Nordblad och Catherine Persson från Östra S-föreningen gläder sig över ett starkt gensvar från trelleborgarna. Inne på akuten tillkom dessutom ytterligare 80 namn.
Monika Nordblad och Catherine Persson från Östra S-föreningen gläder sig över ett starkt gensvar från trelleborgarna. Inne på akuten tillkom dessutom ytterligare 80 namn.Foto: Foto: Tomas Nyberg

I veckor har protestlistorna med lydelsen "Vi vill ha fler ambulanser i Trelleborg" legat ute i butiker, hos föreningar och på arbetsplatser. Och innan de hade hunnit samlas in av Östra Socialdemokratiska föreningen dök frågan om akutvården nattetid på Trelleborgs lasarett upp. Vilket resulterade i en ny protest, "Vi vill ha nattakuten kvar i Trelleborg".

- Folk har stått i kö för att skriva på när man varit ute på stan, säger Catherine Persson (S).

Annons

När listorna samlades in i början av veckan, för att skickas vidare till Region Skåne och Falcks räddningstjänst, samlade ambulanslistan 2 733 namn, akutlistan 4 199.

- Egentligen är ännu fler engagerade, för alla snackar om det här, säger Monika Nordblad från Östra S-föreningen.

Motstridiga besked

Beskeden har varit många och motstridiga om nattakuten, men enligt oppositionsrådet Catherine Persson är den långt ifrån räddad.

- Det är klart att man inte kan ha specialistvård överallt, säger hon. Men den vanliga sjukvården, som hjärt- och strokevård där det handlar om sekunder för att rädda liv och lindra svårt lidande, den måste finnas på nära håll.

Kommer underskrifterna att ha någon betydelse?

- Det får vi ju hoppas. Både höga politiker och tjänstemän borde ta alla intryck till sig och göra sammanvägningar innan man tar beslut, säger Catherine Persson.

Maria Sällberg
Lars Thulin
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons