Tusen fler besökare på den nya adressen

Fler antal besökare och nya kunder. Så summerar turistbyrån säsongen såhär långt.
Trelleborg • Publicerad 20 juli 2010
"Det var lite trögt under fotbolls-VM men annars har juli månad i princip varit fullbokad", säger Eva Göransson på Dalabadets camping.
"Det var lite trögt under fotbolls-VM men annars har juli månad i princip varit fullbokad", säger Eva Göransson på Dalabadets camping.Foto: 

– Nu har vi en mer strid ström av kunder. Förut när vi fanns i Ångkvarnen var det mycket när färjorna kom in men lugnt däremellan. Jag tror framförallt att vi attraherar de bilburna turisterna som ser oss när de kör igenom stan, säger Gabriella Rönnow på turistbyrån.

Hon säger att det är mycket mer att göra nu jämfört med tidigare år, men någon turiststatistik har hon inte i nuläget.

– Det är svårt att säga hur turistsäsongen ser ut mitt i säsongen så att säga. Men om vi tittar på antalet besökare på turistbyrån har vi haft tusen fler besökare i juni i år jämfört med samma period förra året, säger Gabriella Rönnow.

Antalet hotell- och pensionatsbokningar som kan göras via turistbyråns hemsida ligger dock på samma nivå som förra året.

Inte heller på Smygehuks turistbyrå finns några exakta siffror att tillgå. Men enligt Cecilia Larsson kan det var snudd på rekord.

– Det har sett mycket bra ut. Det känns som att vi slagit rekord i år. Vi upplever att det är mycket mer folk i alla fall, säger Cecilia Larsson.

En rundringning som Allehanda har gjort visar också på nästintill fullbokade campingplatser.

– Det var lite trögt under fotbolls-VM men annars har juli månad i princip varit fullbokad. Det ser bra ut för resten av säsongen också, säger Eva Göransson på Dalabadets camping.

Även Skateholms camping och Granhyddans camping har varit fullbelagda sedan två veckor tillbaka.

– Det verkar som att det bli mer nu när tyskarna och holländarna börjar sina semestrar, säger Bengt Martinsson på Granhyddans camping.

Den stora sammanställningen över turistsäsongen släpper Statistiska centralbyrån först i slutet på året.

Anna Thulin
Maria Ploberg
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.